Śledź po meksykańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie matjas

    3 płaty
  • kukurydza w puszce

    4 łyżki
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • pasta chili

    1 łyżeczka
  • ketchup pikantny

    3 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Filety moczymy kilka godzin w wodzie - pamiętając by chociaż raz zmienić wodę. Po namoczeniu kroimy płaty w ukośne plastry
2.
Paprykę i cebulę kroimy w małą kostkę
3.
Śmietanę ketchup , majonez oraz pastę mieszamy ze sobą do uzyskania gładkiego sosu
4.
Do miski dodajemy śledzie, kukurydze paprykę i cebulę Dodajemy sos i delikatnie meiszamy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wwwiolka 18.12.2015 20:37
Bardzo fajny przepis.
Damiano 18.12.2015 19:56
pyszny śledzik
halina17 18.12.2015 16:06
Dobry śledź.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat