Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po litewsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 30 dag
kwaśna śmietana 4 łyżki
jabłko winne 2 szt
śledzie w oleju 5 szt.
orzechy włoskie 1 łyżka
natka pietruszki
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po litewsku

Przygotowanie:
Twaróg utrzeć ze śmietaną, z tartymi jabłkami, solą i cukrem do smaku. Następnie dodać pokrojone śledzie, wymieszać i ozdobić orzechami i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 22.11.2014 16:42
z twarogiem nigdy nie probowalam, musze nadrobic zaleglosci!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak