Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po kaszubsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź 6 szt
cebula 0,7 kg
koncentrat pomidorowy 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 8 ziaren
Goździki całe Prymat 8 ziaren
olej 0,5 litr
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po kaszubsku

Śledzie wymoczyć w wodzie. Cebulę pokroić w półksiężyce. Wyłożyć ją do garnka lub na patelnię zalać całym olejem i smażyć, Dodać koncentrat, goździki, liść laurowy, ziele angielskie i wymieszać i smażyć dalej aż cebula będzie miękka. Następnie ostudzić sos.
Na każdym płacie ułożyć po łyżce sosu zawinąć i spiąć wykałaczką i w bok każdego śledzia włożyć po łyżeczce sosu. Wszytki zawijane śledzie wyłożyć w pojemnik i zalać całym sosem. Schłodzić w lodówce i podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 29.08.2011 11:11
Apetyczny...:)))
Ewa95 29.08.2011 11:11
Apetyczny...:)))
bami 31.12.2010 10:39
Mój ulubiony śledzik :)
Małgorzata113 31.12.2010 09:41
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak