Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź po ka(rry)szubsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebuli 400 g
masła klarowanego 2 duże, czubate łyżki
rodzynek 40 g
koncentratu pomidorowego 4 łyżeczki
czerwonej pasty curry 2 łyżeczki
świeżo mielony pieprz opcjonalnie
matiasy 460 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: śledź po ka(rry)szubsku

Cebulę pokrój w grubą kostkę i duś do miękkości na maśle (w rondelku). Kiedy będzie już miękka, dodaj rodzynki, podlej odrobiną wody (tyle, aby powstał sos) i rozprowadź koncentrat pomidorowy oraz pastę curry (radzę próbować, czy nie za ostre, bo pasta paście nierówna). Jeśli lubisz ostrzejszą wersję, dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Odstaw do ostygnięcia.
Matiasy pokrój na półtoracentymetrowe paski i dodaj do przestygniętej cebulki. Wymieszaj dokładnie i odstaw do lodówki, aby potrawa się przegryzła.
Smacznego! :)

Przepis pochodzi z mojego bloga http://agatagotuje.pl

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 16.01.2013 17:24
uwielbiam
marta1371 15.01.2013 23:46
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak