Śledź po japońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    2 opakowania
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • cebula

    2 sztuki
  • śmietana 18 proc

    1 opakowanie
  • musztarda

    2 łyżeczki
  • oliwa

    1 łyżka
  • cukier

  • czarny pieprz mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Śledź po japońsku foto
Cebulę pokroić w plastry i zalać wrzątkiem. Po 5 minutach odcedzić i ostudzić.

Krok 2 - Śledź po japońsku foto
Śledzie osączyć z zalewy i pokroić na niewielkie kawałki.
Krok 3 - Śledź po japońsku foto
Groszek osączyć z zalewy.

Krok 4 - Śledź po japońsku foto
Śledzie, cebulkę i groszek połączyć razem.

Krok 5 - Śledź po japońsku foto
Śmietanę, oliwę, musztardę i przyprawy przełożyć do miseczki. Wymieszać razem.
Krok 6 - Śledź po japońsku foto
Sos wlać do reszty składników.
Krok 7 - Śledź po japońsku foto
Wymieszać.

Odstawić na godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 22.05.2015 12:30
ale bym zjadła
gosia1988 21.05.2015 20:28
pyszności :)
pestka 21.05.2015 20:11
zapowiada się smaczna kolacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat