Śledź po japońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    4 szt
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • pieprz

    do smaku
  • majonez

    do smaku
  • pietruszka zielona

    6 listków
  • papryka czerwona

    wg uznania
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • cebula

    3 szt
  • śledzie

    6 (w zalewie solnej)
  • jaja na twardo

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety dajemy na talerz przykuwając każdego wykałaczką . Cebulę kroimy i dajemy na bok . Jajka już ugotowane łupimy i kroimy na pół dajemy na bok (później nam się przydarzą ), ogórkiem kroimy na małe plasterki , kukurydzę z groszkiem odcedzamy , wszystko dajemy do miseczki i doprawiamy pieprzem i majonezem . Do środka śledzi dajemy po 2 łyżki naszej sałatki , na środek niej dajemy po połówce jajka na jednego japona na to dajemy cebulę zmieszaną z majonezem . Na dekorację dajemy pokrojoną w małe plasterki paprykę , jeden kawałeczek na jednego japona i dekorujemy pietruszką .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 06.06.2014 20:44
ale pyszny śledzik
mysza75 08.03.2014 16:35
Pyszny śledzik
Margo1 22.12.2013 19:15
lubię taki sledzik
Dorian 20.04.2013 23:29
smaczny pomysl
reniatka 21.03.2013 13:28
fajny pomysł na sledziki
adelajda 17.03.2013 09:55
bardzo lubię śledziki !
olkaaa 09.03.2013 10:04
muszę spróbować
ONY_za_kare 16.02.2013 13:22
ale pyszny śledzik!
Rafał10 14.02.2013 14:46
pychota, uwielbiam !
hahanka 14.02.2013 11:32
smaczny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat