Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po japońsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 400 g
cebule 2 szt
jajko 5 szt
groszek konserwowy 1 puszka
korniszony 200 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
majonez 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka (do smaku)
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po japońsku


Śledzie kroimy w dużą kostkę. Cebulę siekamy ,dodajemy do śledzi razem z osączonym z zalewy groszkiem i pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami. Jajka gotujemy ,obieramy ,kroimy w kostkę ,dodajemy do całości. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i słodką papryką ,do smaku doprawiamy cukrem ,solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 12.04.2015 11:31
fajny przepis :)
Pani Domu 12.04.2015 08:50
smaczny pomysł na śledzika
dollce 11.04.2015 23:37
Super propozycja :)
katerinaJ 11.04.2015 21:35
Wygląda przepysznie
Katarzyna59 11.04.2015 21:12
pyszny śledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak