Śledź po japońsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    400 g
  • cebule

    2 szt
  • jajka

    5 szt
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • korniszony

    200 g
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
  • majonez

    3 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka (do smaku)
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Śledzie kroimy w dużą kostkę. Cebulę siekamy ,dodajemy do śledzi razem z osączonym z zalewy groszkiem i pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami. Jajka gotujemy ,obieramy ,kroimy w kostkę ,dodajemy do całości. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i słodką papryką ,do smaku doprawiamy cukrem ,solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mikrusiak 12.04.2015 11:31
fajny przepis :)
Pani Domu 12.04.2015 08:50
smaczny pomysł na śledzika
dollce 11.04.2015 23:37
Super propozycja :)
katerinaJ 11.04.2015 21:35
Wygląda przepysznie
Katarzyna59 11.04.2015 21:12
pyszny śledzik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat