Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po gospodarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4 szt
ocet do smaku
pieprz ziarnisty do smaku
olej rzepakowy 0,25 litr
śledzie 1 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po gospodarsku

Namoczyć śledzie w wodzie z dodatkiem octu - ok.4 godzin,odsączyć,sprawić z błony zewnętrznej,pokroić na dzwonka - nie filetować! cebulę pokroić w półplasterki przełożyć nią śledzia w słoju. Całość zalać olejem rzepakowym z gospodarskiego tłoczenia - nie przemysłowym ze sklepu! jest to olej dostępny na targach lub bazarach szczególnie przed świętami,przesypać pieprzem ziarnistym Prymat.
Odstawić w chłodne miejsce - po dwóch dobach otrzymujemy wspaniałą przystawkę o niepowtarzalnym smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 06.11.2013 10:49
świetna zakąska
Kate131 31.10.2012 08:13
fajny
Konrad1 29.10.2012 18:31
Dziękuję za pozytywne komentarze
ziutula
ziutula 28.10.2012 18:45
dobre
Bernadeta 28.10.2012 13:04
lubie śledzie więc spróbuje
pestka 26.10.2012 09:20
świetny śledzik.Lubię to!
gusia1000 25.10.2012 16:06
Fajna zakąska, lubię ją. Głos oddany.
Ada-Gaba 25.10.2012 13:41
pycha
Bernadeta1 24.10.2012 01:15
ciekawy przepis
Ela15 23.10.2012 10:39
lubię śledzie
sara1 22.10.2012 10:04
smaczne śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak