Śledź po gospodarsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    4 szt
  • ocet

    do smaku
  • pieprz ziarnisty

    do smaku
  • olej rzepakowy

    0,25 litr
  • śledzie

    1 (w zalewie solnej)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczyć śledzie w wodzie z dodatkiem octu - ok.4 godzin,odsączyć,sprawić z błony zewnętrznej,pokroić na dzwonka - nie filetować! cebulę pokroić w półplasterki przełożyć nią śledzia w słoju. Całość zalać olejem rzepakowym z gospodarskiego tłoczenia - nie przemysłowym ze sklepu! jest to olej dostępny na targach lub bazarach szczególnie przed świętami,przesypać pieprzem ziarnistym Prymat.
Odstawić w chłodne miejsce - po dwóch dobach otrzymujemy wspaniałą przystawkę o niepowtarzalnym smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malina 06.11.2013 10:49
świetna zakąska
Kate131 31.10.2012 08:13
fajny
Konrad1 29.10.2012 18:31
Dziękuję za pozytywne komentarze
ziutula 28.10.2012 18:45
dobre
Bernadeta 28.10.2012 13:04
lubie śledzie więc spróbuje
pestka 26.10.2012 09:20
świetny śledzik.Lubię to!
gusia1000 25.10.2012 16:06
Fajna zakąska, lubię ją. Głos oddany.
Ada-Gaba 25.10.2012 13:41
pycha
Bernadeta1 24.10.2012 01:15
ciekawy przepis
Ela15 23.10.2012 10:39
lubię śledzie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat