Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDŹ PO FLAMANDZKU

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź 4 szt
cebula biała 2 szt.
cebula czerwona 2 szt.
cytryny 1 szt.
oliwa 2 łyżki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
cukier
pieprz
wino białe wytrawne 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDŹ PO FLAMANDZKU

Wykonanie:
Wymoczone śledzie oczyścić, wypłukać, wyfiletować i ułożyć na półmisku. Cebule pokroić w plasterki, sparzyć wrzątkiem i obłożyć filety. Wino z zielem, liściem, pieprzem i cukrem (do smaku) zagotować i po ostudzeniu dodać sok z cytryny i oliwę. Zimną zalewą zalać śledzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 09.09.2013 08:01
bardzo lubię :)
Magula 04.08.2013 07:53
Fajnyh przepis
Kolorowa 03.08.2013 22:07
Zjadałabym takiego;)
migotka28 03.08.2013 21:50
smakowity śledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak