Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Sledź po budapesztańsku II

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie
4 szt
majonez korzenny
200 g
groszek konserwowy
150 g
wino
100 g
bita śmietana
1/2 szkl.
sok z cytryny
1/2 szt
musztarda
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pietruszka zielona
do smaku
papryka marynowana
1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Sledź po budapesztańsku II

Ryby wypatroszyć, wymoczyć zmieniając wodę, odfiletować i ściągnąć skórę. Filety posmarować musztardą, zwinąć jak rolmopsy, ułożyć na półmisku. Śmietanę wymieszać z zielonym groszkiem, winem, sokiem z cytryny i majonezem, wylać na półmisek. Przybrać paskami papryki i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.03.2012 10:59
Skorzystam z przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak