Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź na placku ziemniaczanym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3/4 kg.
cebula
jajko
mąka 2 łyżki
sól i pieprz
śledź marynowany 3 szt.
cebula czerwona 1 szt.
sok z cytryny 1 łyżka
śmietana gęsta 2 łyżki
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: śledź na placku ziemniaczanym

ziemniaki i cebulę obrać umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach,odstawić na chwilę,po czym zlać ustały sok,a do ziemniaków dodać jajko,mąkę,sól i pieprz do smaku wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju placki.Śledzie pokroić na małe kawałeczki dodać obraną cebulę pokrojoną w piórka i jabłka pokrojone w plasterki posypać pieprzem do smaku i polać śmietaną wymieszaną z sokiem z cytryny delikatnie wymieszać łyżką,porcje śledzia nakładać na usmażone placki i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 24.11.2013 09:20
ciekawe połączenie
Grazyna0211 11.07.2013 18:13
smaczne połączenie
Wafelek2601 10.02.2013 17:46
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak