Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź korzenny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 60 dkg
cukier puder 2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat
Ziele angielskie mielone Prymat
pieprz mielony
pokruszone listki laurowe Prymat 5 sztuk
imbir kawałek
olej 3 łyżki
cebula 4 sztuki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź korzenny

Cukier puder utrzeć z imbirem i przyprawami. Sledzie umyć, osuszyć, ułożyć w salaterce. Posypać przygotowaną mieszanką korzenną, przykryć folią i odstawić na noc do lodówki. Obraną cebulę pokroić w cienkie plastry, zeszklić na oleju, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić solą i pieprzem oraz cukrem. Wymieszać. Na półmisku ułożyć warstwę pokrojonych śledzi. Przykryć przygotowaną cebulą, udekorować natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak