Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Slawońska zupa fasolowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 25 dag
kiełbasa chuda 10 dag
boczek wędzony 10 dag
cebula biała 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
smalec 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
pomidor 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Slawońska zupa fasolowa

Fasolę zależ ciepłą wodą zostawić na noc do namoczenia. Następnego dnia ugotować do miękkości .Cebulę pokroić w kostkę razem z boczkiem przesmażyć chwilę na patelni dodać do fasolki,dodać przyprawy ,oraz pokrojoną kiełbasę ,pomidora pokroić na ćwiartki i też włożyć do zupy . Przygotować zasmażkę ze smalcu i mąki i wlać ją do zupy wymieszać doprawić ewentualnie do smaku solą i pieprzem chwilę pogotować . Gorącą podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 01.09.2013 07:25
musi być smaczna
David 27.04.2013 13:45
rewelacyjna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak