Słatka z buraków (na zimę).

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraków ugotowanych,obranych i startych na grubej tarce jarzynowej

    6 kg
  • wody

    6 szklanek
  • cukru

    1/2 kg
  • octu 10%

    1 szklanka
  • pieprzu czarnego

    15 ziaren
  • ziela angielskiego

    5 ziaren
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • czosnku

    3 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki zalewy ugotować i zalać gorącą ugotowane i starte buraki (koniecznie na tarce jarzynowej z dużymi oczkami). Wymieszać,nakryć pokrywą i odstawić na 24 godziny. Następnego dnia nakładać do słoiczków i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna/Dzastus 08.07.2012 09:54
uwielbiam takie.
czekoladka_m 20.06.2012 08:47
wypróbuję w tym roku:)
Sarenka 28.07.2011 18:16
Bardzo lubie takie buraczki.
iknkirke 07.02.2011 10:34
smaczne
kasiurek 30.12.2010 10:05
super przepis:))
etka 10.12.2010 09:06
Bardzo ladne zdjęcie :)
edyta18-20 29.09.2010 06:18
pyszne są takie buraczki
Justyna223 28.09.2010 17:32
pyszne są takie buraczki ja mam zapas zawsze od mamy według tego przepisu
misia53 27.08.2010 19:34
A ja zawsze robiłam z papryką i już nie chce dla odmiany.
SmacznaPyza 10.07.2010 15:18
dodaję jeszcze paprykę bo tak lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat