Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słatka szopska z papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 20 dag
cebula biała
oliwa 1 łyżka
ocet winny 2 łyżka
natka pietruszk 1 łyżka
bryndza 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 40 dag
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: słatka szopska z papryka

Paprykę ułożyć na blaszce i wstawic do piekrnika nagrzanego do 200 stopni celcjusza. piec 30 minut. wyjąć, przeożyc do garnka, szczenie przykryc i zostawic do wystygniecia. zdjac z papryki skórkę, usunąć pestki,a reszte pokroic. cebue obrac, pokroic w pasterki. pomidory sparzyc, obrac, pokroic n czastki, warzywa wymieszac w misce. chii oczyscic, posiekac dodac do warzyw. przyprawic sola i pieprzem skropic oiwa i octem, posypac posiekana natka pietruszki oraz pokruszonym serem. smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 07.09.2012 16:01
oj chyba ostra ta sałateczka:) lubię takie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak