Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słatka caprese

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mozarella 2 sztuki
pomidor 3-4 sztuki
ocet balsamiczny 5 łyżek
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
oliwa 10 łyżek
bazylia 5 gałązek
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Słatka caprese

Ser i pomidory pokroić w okrągłe plasterki, układać na dużym talerzu dookoła na przemian. Ocet balsamiczny wlać do kubeczka, wsypać sól, cukier, bazylię, odstawiam na 10 minut, następnie dokładnie mieszam. Na koniec dolewam oliwę (ok. 6 łyżek), ponownie mieszam, polewam łyżką równo miernie pomidory i mozzarellę. Odstawiam na 5-10 minut do lodówki, przed podaniem posypuję pieprzem z młynka, układam listki świeżej bazylii i polewam sałatkę oliwą. Najlepiej smakuje z zapiekaną czosnkową bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 27.05.2012 17:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak