Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śląskie stryki z kminkową

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki obrane 0,5 kg
cebula 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
mleko 1 łyżka
jajko 1 sztuka
kiełbasa kminkowa 10 dkg
sól do smaku
olej do smażenia
pomidor do dekoracji
śmietana 12% do dekoracji
szczypiorek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Śląskie stryki z kminkową

Kroki postępowania

1
Ziemniaki i cebulę potrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać mąkę, mleko, jajko, doprawić solą i pieprzem oraz kiełbasę kminkową pokrojoną na drobną kostkę. Wszystko razem wymieszać.
Krok 1 - Śląskie stryki z kminkową foto
2
Smażyć placki na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z obu stron.
Krok 2 - Śląskie stryki z kminkową foto
3
Po usmażeniu kłaść na papier, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Krok 3 - Śląskie stryki z kminkową foto
4
Podawać na ciepło, udekorowane śmietaną, pomidorem i szczypiorkiem.
Krok 4 - Śląskie stryki z kminkową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 11.11.2013 21:40
stryki hmmm pierwsze słyszę
Seba 05.01.2013 09:31
pyszności
RenataZ-et 06.12.2012 22:00
ale fajne! :)
sylwia / sytofala 27.11.2012 21:58
nazwa przykuwa uwagę :)
Lemon 27.11.2012 21:07
pycha
gosia56 27.11.2012 20:34
napewno pyszne
Fiffi 27.11.2012 19:53
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak