Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śląskie Makrony odpustowe

5.0
(70)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 szt
cukier puder 20 dag
olejek migdałowy
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śląskie Makrony odpustowe

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy na puch z cukrem pudrem dodajemy kilka kropli olejku migdałowego oraz wsypujemy bułkę tartą mieszamy aż powstanie nam gęsta masa nie lejąca się.
Krok 1 - Śląskie Makrony odpustowe foto
2
Na blaszkę wykładamy łyżką małe placuszki .
Krok 2 - Śląskie Makrony odpustowe foto
3
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w temp . 150 C i pieczemy około 20 - 25 minut . Polecam są to moje ulubione ciasteczka !
Krok 3 - Śląskie Makrony odpustowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Helmut 18.06.2023 11:01
U nos jemy je zawsze na łodpuście, pozdrowiom ślonzoków pyrsk ludkowie.
Doradca Smaku 19.06.2023 16:41
no i piknie! też pozdrawiam :) Doradca Smaku
romanrafal
romanrafal 11.02.2014 16:09
ciekawy przepis
fotoviderek 06.05.2013 06:49
Chętnie bym spróbował :)
mala2021 01.03.2013 09:58
nigdy nie jadłam ,muszę wypróbować
Beatris 14.01.2013 14:27
Z chęcią kilka bym zjadła.
Wafelek2601 04.10.2012 09:55
Pycha
pycia9 03.10.2012 17:33
pycha
Katarzyna47 02.10.2012 21:05
Pamiętam ten smak. Dzięki za przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak