Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Śląskie" ciasteczka z kleiku ryżowego

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kleik ryżowy 160 g
margaryna 150 g
cukier 3/4 szklanki
jajko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: "Śląskie" ciasteczka z kleiku ryżowego

Kroki postępowania

1
W misce mieszamy składniki na jednolita masę. Formujemy kulki.
Krok 1 - "Śląskie" ciasteczka z kleiku ryżowego foto
2
Robimy dziurkę ja kluski śląskie. Do rozgrzanego piekarnika wkładamy ciastka w miarę daleko od siebie by się nie skleił(powiększą się o 2x). Pieczemy w 180 C na rumiany kolor ok 25-35 minut.
Krok 2 - "Śląskie" ciasteczka z kleiku ryżowego foto
3
Wyciągamy z piekarnika i lekko studzimy.
Krok 3 - "Śląskie" ciasteczka z kleiku ryżowego foto
4
Nakładamy domowej roboty dżem lub konfiturę. Ja podałam z truskawkowym.
Krok 4 - "Śląskie" ciasteczka z kleiku ryżowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 16.07.2013 14:13
szybkie i pyszne
Kuchenka 16.07.2013 12:29
fajne ciastka
kasienka23 16.07.2013 08:46
świetne, muszę wypróbować!
Katarzyna59 16.07.2013 07:44
fajne ciasteczka
gosia56 16.07.2013 07:44
też robię takie są pyszne
Magula 16.07.2013 07:15
fajne ciasteczka zrobiłas
treonina 15.07.2013 23:52
muszę spróbować!
jasiek 15.07.2013 23:19
takie super domowe
usmiech 15.07.2013 22:55
bardzo ciekawy przepis
Barbara777 15.07.2013 22:37
bardzo dobre:)
meg1984 15.07.2013 22:32
takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak