Śląska kopa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wódka

    150 ml
  • syrop z owoców

    100-150 ml
  • rodzynki

    2 łyżki
  • śmietana 30%

    400 ml
  • śmietanfix

    2 op
  • owoce

    400-500 g
  • ciastka

    400 kokosowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rodzynki zalewamy 2 łyżkami wódki i odstawiamy. Kokosanki rozdrabniamy, zalewamy pozostałą wódką i syropem(ilość taka, aby powstała masa nie była rzadka). Masę kokosową wykładamy do pucharków, przykrywamy warstwą owoców, posypujemy namoczonymi rodzynkami. Ponownie układamy masę kokosową i owoce. Ubijamy śmietanę z śmietanfixem i dodajemy na wierzch deseru. Jeżeli mamy większe pucharki można przygotować kilka warstw lub układać na talerzu w kształcie kopy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Paolcia 30.10.2013 08:25
uwielbiam słodkości :)
Janina 29.10.2013 22:47
Super deserek;)
patryska76 29.10.2013 22:07
Wygląda kusząco :-)
Renataj 29.10.2013 22:05
Ciekawy i apetyczny pomysł.
marcia7 29.10.2013 21:22
ale to smaczne
Sylwia26 29.10.2013 21:10
ale smakołyki :)
Gracer 29.10.2013 20:57
zjadłbym taką kope

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat