Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śląska kopa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wódka 150 ml
syrop z owoców 100-150 ml
rodzynki 2 łyżki
śmietana 30% 400 ml
śmietanfix 2 op
owoce 400-500 g
ciastka 400 kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Śląska kopa

Rodzynki zalewamy 2 łyżkami wódki i odstawiamy. Kokosanki rozdrabniamy, zalewamy pozostałą wódką i syropem(ilość taka, aby powstała masa nie była rzadka). Masę kokosową wykładamy do pucharków, przykrywamy warstwą owoców, posypujemy namoczonymi rodzynkami. Ponownie układamy masę kokosową i owoce. Ubijamy śmietanę z śmietanfixem i dodajemy na wierzch deseru. Jeżeli mamy większe pucharki można przygotować kilka warstw lub układać na talerzu w kształcie kopy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 30.10.2013 08:25
uwielbiam słodkości :)
Janina 29.10.2013 22:47
Super deserek;)
patryska76 29.10.2013 22:07
Wygląda kusząco :-)
Renataj 29.10.2013 22:05
Ciekawy i apetyczny pomysł.
marcia7 29.10.2013 21:22
ale to smaczne
Sylwia26 29.10.2013 21:10
ale smakołyki :)
Gracer 29.10.2013 20:57
zjadłbym taką kope

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak