Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skubaniec

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
margaryna 250 g
smalec 2 łyżki
jajko 5 szt
cukier puder 5 łyżek
cukier kryształ 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
owoce 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Skubaniec

Kroki postępowania

1
Na stolnice wsypujemy mąkę, dodajemy proszek dopieczenia i cukier puder. Margarynę siekamy nożem na drobne kawałeczki. Do pozostałych składników dodajemy smalec i żółtka.
Krok 1 - Skubaniec foto
3
Zagniatamy ciasto, dzielimy na 3 równe części. Do jednego ciasta dodajemy kakao.
Krok 2 - Skubaniec foto
4
Jeden kawałek jasnego ciasta wykładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta wsypujemy owoce( ja dałem wiśnie).
Krok 3 - Skubaniec foto
5
Po owocach skubiemy kawałki ciasta ciemnego.
Krok 4 - Skubaniec foto
6
Z białek i cukru kryształu ubijamy pianę i wykładamy ją na iemne ciasto.
Krok 5 - Skubaniec foto
7
Z pozostałego, jasnego ciasta zeskubujemy kawałeczki i posypujemy nimi pianę.
Krok 6 - Skubaniec foto
8
Ciasto pieczemy w temperaturze 170' przez 40 min.
Krok 7 - Skubaniec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 31.03.2015 19:22
moje ulubione ciasto
Jagódka77 21.03.2015 19:39
pyszne ciasto
wyattearp 10.03.2015 20:46
fajna nazwa
monika141 10.03.2015 19:39
pyszne ciasto
Zdzisław 10.03.2015 18:41
takie słodkości bardzo lubię
gosiag 10.03.2015 18:34
super ciacho
Agata3 10.03.2015 15:17
uwielbiam to ciasto :)
Sroczka 10.03.2015 15:00
Ależ to ciasto pysznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak