Skubaniec

Skubaniec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaj

    5
  • smalec

    3 łyżki
  • margaryna

    1 kostka
  • mąka

    3 szklanka
  • cukier

    30 dag
  • kakao

    1 łyżka
  • kartoflanka

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • agrest

  • czarna porzeczka

  • śliwki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka, margarynę, smalec i 10 dag cukru ukręcić na puszystą masę, dodać mąkę i proszek. Rozdzielić na 3 części, do jednej dodać kakao. Rozłożyć na blachę jedną część jasną, jedną ciemną na to owoce, na owoce ubite białka z cukrem i wymieszane z kartoflanką. Na wierzch potrzeć resztę ciasta. Po upieczeniu polukrować.
Pieczemy 35-40 min w temp.180C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat