skrzydłka pieczone w ziołach i cebulce

skrzydłka pieczone w ziołach i cebulce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    8 sztuk
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

  • cebula biała

    3 sztuki
  • czosnek ząbki

    4 ząbki
  • białe wino

    200 ml
  • margaryna

    100 g
  • olej

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania skrzydłka pieczone w ziołach i cebulce

Cebulę kroimy z plastry , czosnk obieramy i rozdrabniamy. Skrzydełka marynujemy w ziołąch prowansalskich, soli, pieprzu przez kilka godzin. Nastepnie razem z czosnkiem i cebulką pieczemy w piekarniku w foli w 180 -200 stopniach do całkowitego zarumienienia. Całość podlewamy białym winem, dodajemy też margarynę i trochę oleju . Podajemy z surówką i ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Ela15 01.04.2017 11:19
bardzo dobre
Róża1 07.06.2016 23:02
palce lizać mięsko :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat