Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skrzydłka pieczone w ziołach i cebulce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 8 sztuk
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku
cebula biała 3 sztuki
czosnek ząbki 4 ząbki
białe wino 200 ml
margaryna 100 g
olej 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: skrzydłka pieczone w ziołach i cebulce

Cebulę kroimy z plastry , czosnk obieramy i rozdrabniamy. Skrzydełka marynujemy w ziołąch prowansalskich, soli, pieprzu przez kilka godzin. Nastepnie razem z czosnkiem i cebulką pieczemy w piekarniku w foli w 180 -200 stopniach do całkowitego zarumienienia. Całość podlewamy białym winem, dodajemy też margarynę i trochę oleju . Podajemy z surówką i ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.04.2017 11:19
bardzo dobre
Róża1 07.06.2016 23:02
palce lizać mięsko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak