Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydła kurczaka po syczuańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydła kurczaka 1 kg
sól do smaku
olej 1 łyżka
sos sojowy 9 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
chili 1/2 szt
natka kolendry 1/2 pęczka
olej sezamowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydła kurczaka po syczuańsku

Skrzydła kurczaka doprawiamy solą i pieprzem, układamy w naczyniu do pieczenia i posypujemy posiekaną chili. Polewamy olejem i pieczemy przez 30 min w 180 st C. W rondelku mieszamy olej sezamowy z sosem sojowym i mąką ziemniaczaną, gotujemy do uzyskania jednolitego sosu. Sos studzimy i przelewamy do miseczki, skrzydła wykładamy na półmisek i podajemy posypane natką kolendry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.06.2012 21:54
bardzo ciekawa propozycja
Justyna87 21.02.2012 21:42
zapowiada się smacznie
iknbozka 24.11.2011 15:59
fajne
olivka 03.08.2011 08:50
ciekawe
rzenia15 08.03.2011 14:28
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak