Skrzydła indycze - duszone

Skrzydła indycze - duszone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki główne

  • skrzydełka z indyka

    2
  • cebula

    1
  • ząbek czosnku

    2
  • rosół

    1 szk

Przyprawy

  • sól

  • Sól ziołowa- MŁYNEK

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • papryka ostra mielona

  • ketchup pikantny

    4 łyżka
  • olej

    3 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydła umyć, usunąć ewentualne nieczystości i osuszyć a potem przeciąć w stawach na pół. W szerokim rondlu rozgrzać olej. Skrzydła oprószyć przyprawami, ułożyć je na tłuszczu i podsmażyć z obu stron. Potem dodać obrane ząbki czosnku i pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją. Podlać wszystko bulionem, dodać trochę ketchupu i dusić pod przykryciem skrzydła od czasu do czasu obracając do miękkości. Gotowe skrzydła można podać np. z ryżem i ulubioną surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

26.05.2014 23:52
pyszne danie

foczka-ks

01.05.2014 00:43
pięknie podany , aż ślinka cieknie

w mojej kuchni

30.04.2014 16:57
takie mięsko to lubię i to bardzo...

halina16

28.04.2014 22:06
dobre skrzydła :)

Konczi

28.04.2014 18:59
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat