Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełko z kurczaka w chrupiącej panierce

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 szt
włoszczyzna 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Liść lubczyku suszony Prymat 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
mąka pszenna 2 łyżka
jajko 1 szt
majonez 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat szczypta
płatki kukurydziane 1 szkl
olej do smażenia

Porada

Mięso z kurczaka ugotowane z dodatkiem warzyw i przypraw, panierowane w płatkach kukurydzianych jest bardzo smaczne.

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełko z kurczaka w chrupiącej panierce

Mięso umyć, włożyć do wody, dodać obraną włoszczyznę, liść laurowy, kostkę rosołową, pieprz i lubczyk, gotować do miękkości. Ugotowane mięso wyjąć z rosołu, usunąć skórę. Jajko wbić do miseczki, dodać majonez, przyprawę curry i wymieszać. Przygotowane mięso obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i obtoczyć w pokruszonych płatkach. Włożyć na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 09.12.2014 17:32
super jedzonko
Kuchnia Marty 09.12.2014 17:31
Bardzo smaczny i ślicznie podany!
Gracer 09.12.2014 17:26
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak