Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka-na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat do smaku
miód
oliwa
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka-na ostro

Kroki postępowania

1
Skrzydełka dajemy do dużej patelni i posypujemy przyprawami bazylią,ziołami prowansalskimi itd.
Kładziemy na małym ogniu i pieczemy najlepiej na oliwie.Zanim wlejemy oliwę mieszamy w małym kubeczku wraz z odrobiną miodu i polewamy skrzydełka masując.
Krok 1 - Skrzydełka-na ostro foto
2
Gdy skrzydełka lekko się podrumienią do nich na tarce trzemy suszone papryczki chili przykrywamy patelnią i pieczemy aż skórka będzie chrupiąca.
Krok 2 - Skrzydełka-na ostro foto
3
Gdy skrzydełka się upieką polecam podawać je z sosami domowej roboty lub np. z Tzatziki

Jeśli ktoś lubi bardzo ostre polecam jeszcze zetrzeć na górę trochę chili ..Smacznego :)
Krok 3 - Skrzydełka-na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina46 27.08.2012 19:55
Przepraszam za jakość zdjęć ale aparat nie jest zbyt sprawny :)
Karolina46 27.08.2012 19:55
Przepraszam za jakość zdjęć ale aparat nie jest zbyt sprawny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak