Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka zapiekane z ryżem
Prosty przepis na danie jednogarnkowe - skrzydełka zapiekane z ryżem, cebulą i papryką. Danie nie wymaga doglądania - należy przygotować składniki i upiec je w formie. Ryż przed podaniem można posypać natką pietruszki.
Kroki postępowania
Skrzydła umyć osuszyć i obsypać przyprawą do kurczaka. Odstawić na godzinę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W dużym naczyniu żaroodpornym wysypać ryż, na ryżu położyć cebulę.
Opcjonalnie możesz dodać do potrawy paprykę czerwoną. kroisz ją w kostkę i dodajesz do ryżu i cebuli.
4 szklanki wody podgrzać i rozpuścić w niej masło, ketchup, cukier, paprykę i Przyprawę do potraw Kucharek. Zalewę wlać do ryżu.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 1 godz. i 2o minut.