Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka z kurczaka pieczone w glazurze miodowo-musztardowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
miód pszczeli 4 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 op.
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
olej sojowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka z kurczaka pieczone w glazurze miodowo-musztardowej

Kroki postępowania

1
Miód, musztardę, przyprawy i olej mieszam w dużej misie.
Krok 1 - Skrzydełka z kurczaka pieczone w glazurze miodowo-musztardowej foto
2
Skrzydełka oczyszczam, odcinam lotki i każde zanurzam dokładnie w marynacie miodowej.
Krok 2 - Skrzydełka z kurczaka pieczone w glazurze miodowo-musztardowej foto
3
Dokładnie pokryte układam na blasze wyłożonej folią do pieczenia. Pozostałość marynaty wylewam na wierzch mięsa.
Krok 3 - Skrzydełka z kurczaka pieczone w glazurze miodowo-musztardowej foto
4
Skrzydełka piekę ok. 30-40 minut w średnio nagrzanym piekarniku na początku pod przykryciem z folii, a ostatnie 10 minut bez przykrycia, by zrumieniły się na wierzchu. Skrzydełka można także przygotować na grillu.
Krok 4 - Skrzydełka z kurczaka pieczone w glazurze miodowo-musztardowej foto
5
Skrzydełka podaję na gorąco z ulubionymi dodatkami: grillowanymi ziemniaczkami i surówką z białej kapusty.
Krok 5 - Skrzydełka z kurczaka pieczone w glazurze miodowo-musztardowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 10.02.2014 22:35
fantastyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak