Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka z boczkiem w sosie czosnkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 10 sztuk
majonez 3,5 łyżki
śmietanka 18% 1/2 szklanki
czosnek 6 większych ząbków
Czosnek staropolski Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
boczek wędzony 10 plastrów
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
margaryna do wysmarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka z boczkiem w sosie czosnkowym

Kroki postępowania

1
Majonez i śmietankę przekładamy do rozdrabniacza. Dodajemy obrane ząbki czosnku oraz przyprawy: sól, pieprz i czosnek staropolski. Wszystko mielimy na sos.
Krok 1 - Skrzydełka z boczkiem w sosie czosnkowym foto
2
Skrzydełka płuczemy i osuszamy, po czym układamy w naczyniu. Zalewamy sosem czosnkowym, przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki.
Krok 2 - Skrzydełka z boczkiem w sosie czosnkowym foto
3
Wyciągamy skrzydełka z sosu i każde przyprawiamy pieprzem oraz przyprawą do kurczaka i układamy na plastrze boczku.
Krok 3 - Skrzydełka z boczkiem w sosie czosnkowym foto
4
Boczek ze skrzydełkiem zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4 - Skrzydełka z boczkiem w sosie czosnkowym foto
5
Całość polewamy sosem w którym były skrzydełka. Pieczemy ok. 60-70 minut w temp. 180 stopni.
Krok 5 - Skrzydełka z boczkiem w sosie czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 24.02.2015 20:01
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak