Skrzydełka w sosie pikantno - cebulowym

Skrzydełka w sosie pikantno - cebulowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka

    1 kg
  • cebula

    3 sztuki
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • woda

    2 szklanki
  • olej do smażenia

  • dżem morelowy

    2 łyżki
  • żurawina

  • sos chili

    4 (słodki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć. Patelnię rozgrzać z olejem i wrzucić skrzydełka.
Smażyć z dwóch stron.
W międzyczasie obrać cebulę i pokroić na piórka. Wrzucić na patelnię i podsmażyć ze skrzydełkami. Dolać wody. Dodać sos chili. Wsypać wegetę.
Dodać 2 łyżki dżemu morelowego.
Wszystko razem poddusić przy zamkniętej pokrywce.
Skrzydełka po wyjęciu posypać żurawiną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Misiek1

25.08.2011 16:46
Jak dla mnie - idealne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat