Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 10 sztuk
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w panierce

Kroki postępowania

1
Ugotowane skrzydełka (najlepiej ugotować na nich rosól, aby były nasiąknięte przyprawami), wyjmujemy z wody i studzimy
Krok 1 - Skrzydełka w panierce foto
2
Następnie doprawaimy pieprzem i solą, po czym każde z osobna zakładamy i panierujemy w jajku i bułce tartej.
Krok 2 - Skrzydełka w panierce foto
3
tak przygotowane skrzydełka smażymy po obu stronach na złoty kolor.
Krok 3 - Skrzydełka w panierce foto
4
Podajemy do obiadu razem z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Skrzydełka w panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 02.10.2011 18:45
Skrzydełek jeszcze nie panierowałam, a to bardzo dobry pomysł.
owocówka 02.10.2011 10:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak