Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w kolorowym risotto

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 80 dag
włoszczyzna 1 pęczek
cukinia 1 szt.
ryż do risotto 30 dag
cebula biała 2 szt.
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1 szt.
olej 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w kolorowym risotto

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Skrzydełka i włoszczyznę umyć, posolić i gotować przez 30 minut. Następnie wyjąć z wywaru skrzydełka a wywar przecedzić.
Krok 1 - Skrzydełka w kolorowym risotto foto
2
Rozgrzać łyżkę oleju na patelni wrzucić pokrojoną jedną cebulę, zeszklić i wsypać ryż. Chwilę smażyć, podlać szklanką wody i szklanką wywaru i odrobiną soli do smaku i gotować około 20 minut.
Krok 2 - Skrzydełka w kolorowym risotto foto
3
Drugą cebulę zeszklić na łyżce oleju, dodać zmiażdżony czosnek, pokrojoną paprykę i cukinię smażyć 5 minut.
Krok 3 - Skrzydełka w kolorowym risotto foto
4
Usmażone warzywa i skrzydełka dodać do ryżu.
Krok 4 - Skrzydełka w kolorowym risotto foto
5
Przyprawić sosem sojowym i jeszcze chwilę podgotować i w razie potrzeby doprawić
Krok 5 - Skrzydełka w kolorowym risotto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel123 14.02.2014 22:35
ale pyszności mniam
agnieszka131919 14.02.2014 21:56
smaczne, lubię takie
Agata3 14.02.2014 21:49
smaczne te skrzydełka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak