Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka smażone

2.0
(8)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 2 kilogramy
Papryka słodka mielona Prymat 1 opakowanie
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia 1/2 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka smażone

Kroki postępowania

1

Słodką paprykę, ostrą paprykę, sól oraz pieprz łączę ze sobą, po czym wsypuję do umytych i wysuszonych skrzydełek. Mieszam skrzydełka z przyprawami, a następnie wstawiam do lodówki na minimum 4 godziny. Na patelni rozgrzewam olej, po czym wkładam skrzydełka.

Krok 1 - Skrzydełka smażone foto
2

Skrzydełka smażę z obu stron do uzyskania brązowego koloru skórki, przewracając je od czasu do czasu, aby nie przywarły do patelni.

Krok 2 - Skrzydełka smażone foto
3

Skrzydełka, które mają piękny, brązowy kolor skórki, nakładam na talerz.

Krok 3 - Skrzydełka smażone foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 28.07.2012 16:22
pyszne,uwielbiam
EWI 28.07.2012 12:46
super
paulisia_elk 28.07.2012 12:23
mm lubie skrzydełka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak