Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka po meksykańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 8 szt.
pietruszka zielona 1/2 pęczka
cebula biała
sól, pieprz
przyprawa do dań po meksykańsku
Majeranek suszony Prymat 1/3 szkl.
miód 4 łyż.
olej roślinny 6 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka po meksykańsku

Skrzydełka podzielić na połówki, odciąć
końcówki (można użyć je np. do rosołu).
Mięso przełożyć do miseczki. Oprószyć solą,
pieprzem, majerankiem i przyprawą meksykańska.
Wlać olej, miód, drobno posiekaną cebulę i
pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszać,
najlepiej ręką, będziemy mieć wtedy pewność,
że skrzydełka są dobrze doprawione. Odstawiamy
do lodówki na co najmniej godzinę. Pieczemy
na złoto z obu stron, po około 20 min, z
każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 15.08.2011 23:16
lubię takie smaki...super...
wedith1 22.12.2010 18:54
mniam:)
gusia1000 15.11.2010 14:09
Szkoda, że ja nie jem mięsa.
annamariakowalczyk3 16.09.2010 07:57
pyszne..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak