Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka po japońsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
sos sojowy 1/4 szklanka
białe wino 50 ml
Imbir mielony Prymat 2 łyżeczka
cukier brązowy 3 łyżka
ząbki czosnku 4
ziarna sezamu

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka po japońsku

Kroki postępowania

1
Skrzydełka umyć i włożyć do miski. Sos sojowy zmieszać z mirinem, imbirem, cukrem i czosnkiem.
Krok 1 - Skrzydełka po japońsku foto
2
Zaprawą polać kurczaka. Odstawić na ok. 2 godziny.
Krok 2 - Skrzydełka po japońsku foto
3
Piekarnik podgrzać do temperatury 180 stopni. Porcje kurczaka wyłożyć na blachę lub do naczynia żaroodpornego. Piec przez 40 minut.
Krok 3 - Skrzydełka po japońsku foto
4
Posypać sezamem. Piec jeszcze 20 minut. Podawać z ryżem.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 4 - Skrzydełka po japońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 07.07.2014 07:54
prze świetne :)
Adamorek 06.07.2014 19:14
super kolor
Lis 06.07.2014 16:31
Smakowity pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak