Skrzydełka po chińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka drobiowe

    20 szt.
  • sałata strzępiasta

    1 główka
  • ogórek zielony

    1 szt.
  • marchew duża

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • mąka ziemniaczana

    5-6 łyżek
  • wytrawne shery ewwódk

    8 łyżek
  • olej do smażenia

    1 l
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ocet

    4 łyżki
  • olej

    4 (do sałatki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszaj z sherry, dodaj sól i pieprz. Do zalewy włóż krzydełka, marnuj przez min. 30 minut. Umytą sałatę porwij na kawałki. Ogórek pokrój w półplasterki. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych okach. Przygotuj sos: cebulę posiekaj w kosteczkę, wymieszaj z octem, olejem sałatkowym, solą i pieprzem. Polej sałątę. W garnku rozgrzej olej, smarz skrzydełka na złoty kolor aż będą chrupiące. Podawaj z sałątą i sosem słodko- kwaśnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota76 11.12.2010 21:02
świetne
Mysiunia 28.11.2010 18:03
fajne
berys18 18.11.2010 08:53
mogą byc smaczne...
Emilia22 11.11.2010 13:23
wyglądają znakomicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat