Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka pieczone z warzywami w keczupowej zalewie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

skrzydełka 1 kg
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 2 szt
papryka czerwona 1 szt

Zalewa

woda 1,5 szklanki
keczup 0,5 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
cząber 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka pieczone z warzywami w keczupowej zalewie

Skrzydełka dokładnie myjemy. Marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę lub plastry ( w zależności od upodobania). Paprykę kroimy w kosteczkę. W dużym żaroodpornym naczyniu układamy skrzydełka oraz warzywa. Przygotowujemy zalewę- mieszamy wodę, keczup i przyprawy. Zalewamy mięso. Pieczemy pod przykryciem około 45-50 minut w 190*C. Około 10 minut przed końcem odkrywamy i przypiekamy wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 19.05.2015 18:31
Pyszny obiadek.
Gracer 19.05.2015 11:32
smaczny przepis
w mojej kuchni 19.05.2015 09:31
smaczne i pomysłowe
VioletoweKucharzenie 19.05.2015 09:10
Kto nie lubi soczystych skrzydełek pieczonych z warzywami? Przygotowując taki obiad w łatwy sposób można przemycić warzywa nawet dla tych, którzy ich nie lubią- szczególnie dla dzieci.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak