Skrzydełka pieczone z warzywami w keczupowej zalewie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • skrzydełka kurczaka

    1 kg
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • ziemniaki

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt

Zalewa

  • woda

    1,5 szklanki
  • keczup

    0,5 szklanki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • cząber

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka dokładnie myjemy. Marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę lub plastry ( w zależności od upodobania). Paprykę kroimy w kosteczkę. W dużym żaroodpornym naczyniu układamy skrzydełka oraz warzywa. Przygotowujemy zalewę- mieszamy wodę, keczup i przyprawy. Zalewamy mięso. Pieczemy pod przykryciem około 45-50 minut w 190*C. Około 10 minut przed końcem odkrywamy i przypiekamy wierzch.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 20.01.2015 21:01
bardzo apetyczne
EWI 20.01.2015 14:47
pychotka mniam
Skotka 20.01.2015 12:05
pyszny obiad:)
jasiek 20.01.2015 11:10
idealne do piwa
Futka 20.01.2015 10:36
Pyszna i wyrazista propozycja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat