Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka pieczone na patelni

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 10 szt,
oliwa 5 łyżek,
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki,
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka,
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka,
sól do smaku
oliwa do smażenia,

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka pieczone na patelni

Skrzydełka dokładnie oczyścić, umyć osuszyć papierowym ręcznikiem.

Osuszone skrzydełka natrzeć oliwą, a następnie dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, papryką mieloną słodką oraz granulowanym czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.

Na patelni rozgrzać oliwę włożyć skrzydełka i podpiec na złoty kolor z obu stron.

Następnie podsmażone skrzydełka dusić na małym ogniu do miękkości skrzydełek, podlewając w razie potrzeby bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:33
Dobre mięso.
jejkuchnia 24.09.2017 16:42
Ale pyszności! Uwielbiam kurczaka. :)
w mojej kuchni 23.09.2017 14:25
lubię takie skrzydełka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak