Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka paprykowo pieczarkowe
Kroki postępowania
1 czerwona papryka
10 cm kawałek pora
4 duże dojrzałe pieczarki
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
4 łyżki sosu chili słodko pikantnego
3 suszone papryczki peperoncini
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól do smaku
pieprz do smaku
3 szczypty granulowanego czosnku
maggi do smaku
2 łyżki oleju
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1/2 szk bulionu warzywnego
1/4 szk wody
Pora umyć i pokroić w talarki, pieczarki i paprykę oczyścić i dość grubo pokroić. Skrzydełka umyć i poprzecinać w zgięciach ( te najcieńsze odłożyć ). Na patelnię wlać olej, wsypać słodką paprykę i chwilkę smażyć.