Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kg
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
bazylia do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Grill przyprawa klasyczna Prymat do smaku
mąka do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka panierowane

Kroki postępowania

1
Skrzeydełka myjemy pod bierzącą wodą i obwicie posypujemy wszystkimi przyprawami. Osatwiamy na około godziny.
Krok 1 - Skrzydełka panierowane foto
2
Następnie po tym czasie obtaczamy skrzydełka w mące i wrzucamy na głeboki gorący olej. Smażymy na rumiano.
Krok 2 - Skrzydełka panierowane foto
3
Gotowe skrzydełka jemy jeszcze ciepłe.
SMACZNEGO !
Krok 3 - Skrzydełka panierowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 04.11.2012 10:49
pyszne
adelajda 14.10.2012 14:14
lubię skrzydełka !
Magula 11.10.2012 13:44
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak