Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka na smalczyku z koperkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
smalczyk roślinny 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
koperek 2 sztuki
Pieprz biały mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka na smalczyku z koperkiem

Skrzydełka drobiowe myjemy osuszamy i odcinamy końcówki. W dużej patelni rozgrzewamy smalczyk, dajemy posiekany czosnek i pokrojoną w piórka cebulę. Skrzydełka doprawiamy solą i pieprzem. Doprawione skrzydełka układamy w patelni i smażymy na złoto z obu stron. Posypujemy łyżką mąki. Mieszamy i podlewamy 1 szklanką wody i dodajemy suszony czosnek . Przykrywamy i dusimy do miękkości mięsa. Następnie dodajemy pokrojony drobno koperek mieszamy. Jeszcze raz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 31.01.2014 15:56
smaczne muszą być
marta1221 31.01.2014 15:51
bardzo mi się podobają takie skrzydełka
patryska76 31.01.2014 15:00
Apetyczne skrzydełka ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak