Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka na ostro w chrupiącej panierce
Kroki postępowania
Nacieramy mięso przyprawami, część soli zostawić do mąki, zostawiamy do zamarynowania najlepiej an całą noc.
skrzydełka kurczaka | 6 szt |
papryczka chili | 1/2 szt poszatkować drobno |
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat | 1 łyzeczka /część do mąki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
kolendra mielona | 1/2 łyżeczki |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1/2 łyżeczki |
mąka pszenna | 2 szkl |
woda letnia | 300 ml |
olej do smażenia | 1 L |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: