Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka na ostro w chrupiącej panierce

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6 szt
papryczka chili 1/2 szt poszatkować drobno
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1 łyzeczka /część do mąki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
mąka pszenna 2 szkl
woda letnia 300 ml
olej do smażenia 1 L

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka na ostro w chrupiącej panierce

Kroki postępowania

1
Skrzydełka, myjemy, osuszamy i kroimy dzieląc je na 3 części, lotki zostawiam do bulionu.
Nacieramy mięso przyprawami, część soli zostawić do mąki, zostawiamy do zamarynowania najlepiej an całą noc.
Krok 1 - Skrzydełka na ostro w chrupiącej panierce  foto
2
Następnie, każdy kawałek panierujemy w mące, dobrze uciskając.
Krok 2 - Skrzydełka na ostro w chrupiącej panierce  foto
3
Następnie zamaczamy w wodzie, potem znów w mące, z czasem ta woda będzie już jak ciasto ale tak to wygląda, panierujemy minimum 2 x woda i mąka, to daje dużą chrupiącą i kaloryczną panierkę.
Krok 3 - Skrzydełka na ostro w chrupiącej panierce  foto
4
Kolejno wrzucamy je do gorącego oleju i smażymy, na wolnym ogniu przez ok 7 min obracając je.
Krok 4 - Skrzydełka na ostro w chrupiącej panierce  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 06.12.2015 14:37
super przepis
Pani Domu 06.12.2015 09:06
prezentują się pysznie
ben-ka 05.12.2015 21:09
Zjadłabym z apetytem.
dollce 05.12.2015 18:26
pyszna propozycja
ewasylwia 05.12.2015 16:09
Smaczne kąski do chrupania.
mirosława4 05.12.2015 15:57
smaczne mięsko
agaK. 05.12.2015 15:31
Bardzo lubię, super wyglądają.
Dorota76 05.12.2015 14:02
lubię takie
sliwka 05.12.2015 13:25
Uwielbiam;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak