Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka miodowo-musztardowo-ketchupowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

skrzydełka kurczaka 18 sztuk
sól i pieprz
Papryka ostra mielona Prymat do posypania

Marynata

miód płynny 3 łyżki
olej rzepakowy 3 łyżki
Musztarda chrzanowa Prymat 4 łyżeczki
ketchup pikantny 2 łyżki

Porada

Sos powstały podczas pieczenia skrzydełek, możemy zagęścić mąką i polać nim skrzydełka.

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka miodowo-musztardowo-ketchupowe

Kroki postępowania

1
1. Składniki marynaty mieszamy ze sobą.
Krok 1 - Skrzydełka miodowo-musztardowo-ketchupowe foto
2
2. Skrzydełka dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku.
Krok 2 - Skrzydełka miodowo-musztardowo-ketchupowe foto
3
3. Dokładnie nacieramy solą i pieprzem. Wrzucamy do marynaty i dokładnie nacieramy nią każde skrzydełko. Zakrywamy folią spożywczą i wkładamy na minimum 2 godziny do lodówki (najlepiej na całą noc)
Krok 3 - Skrzydełka miodowo-musztardowo-ketchupowe foto
4
4. Skrzydełka układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy ostrą papryką i pieczemy godzinę w 200 stopniach. Skrzydełka można także przygotować na grillu ;)
Krok 4 - Skrzydełka miodowo-musztardowo-ketchupowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 21.05.2015 18:40
Pyszne mięsko.:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak