Skrzydełka i pałki na wynos

Skrzydełka i pałki na wynos

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • skrzydełka kurczaka

    1 kg
  • pałki z kurczaka

    1 kg

marynata

  • ketchup pikantny

    3 łyżki
  • miód płynny

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • czosnek ząbki

    3 szt
  • sól i pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Skrzydełka i pałki na wynos

Pałki i skrzydełka umyć i przełożyć do miski. Dodać wszystkie składniki marynaty i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki najlepiej na cała noc. Przed pieczeniem przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Mięso zapiekać godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, jeśli podajemy je do obiadu. U mnie pieczone było krócej i dopiekane na grillu. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

cooked 22.03.2015 18:44
smakowite kąski

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat