Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka i pałki na wynos

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

skrzydełka kurczaka 1 kg
pałki z kurczaka 1 kg

marynata

ketchup pikantny 3 łyżki
miód płynny 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
czosnek ząbki 3 szt
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka i pałki na wynos

Pałki i skrzydełka umyć i przełożyć do miski. Dodać wszystkie składniki marynaty i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki najlepiej na cała noc. Przed pieczeniem przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Mięso zapiekać godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, jeśli podajemy je do obiadu. U mnie pieczone było krócej i dopiekane na grillu. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooked 22.03.2015 18:44
smakowite kąski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak