Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka faszerowane mięsem mielonym

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Skrzydełka faszerowane mięsem mielonym to świetny pomysł na obiad lub małe co nieco do piwka. Polecam!

Składniki:

Skrzydełka faszerowane mięsem mielonym

skrzydełka kurczaka 6 sztuk
mięso mielone 400 gramów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Rozmaryn suszony Prymat 1 szczypta
Tymianek suszony Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
oliwa extra virgin 2 łyżki
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka faszerowane mięsem mielonym

Skrzydełka przecinamy na pół, a następnie wyjmujemy z nich kości. Dodajemy przyprawy, oliwę i delikatnie wcieramy w mięso. Tak przygotowane skrzydełka odkładamy do lodówki na minimum 3 godziny, a najlepiej na noc. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki i nadziewamy mięsem mielonym (najlepiej za pomocą małej łyżeczki). Przyprawy do mięsa jakich użyłam to sól i pieprz.

Układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Oczywiście kontrolujemy czas pieczenia, ponieważ piekarnik piekarnikowi nie jest równy. Takie skrzydełka możemy podać z frytkami i surówką lub z sosem czosnkowym.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak