Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka czosnkowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
marynata
oliwa 4 łyżki
ząbki czosnku 2 sztuki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Porada

Mięso smakuje najlepiej w towarzystwie pieczonych lub smażonych ziemniaków a w lżejszej wersji z ryżem polanym wytworzonym podczas pieczenia sosem.

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka czosnkowe

Skrzydełka umyć , osuszyć.
Ząbki czosnku obrać , przecisnąć przez praskę.
Składniki marynaty połączyć razem.
Zalać kurczaka mieszając by marynata pokryła każdy kawałek mięsa.
Odstawić na noc do lodówki.
Skrzydełka przełożyć do naczynia żaroodpornego , piec 1 h. w piekarniku nagrzanym do 180 st.
W trakcie pieczenia mięso parokrotnie przekręcać.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 24.12.2015 20:56
już czuję ich zapach, pycha!
SzczyptaChili 21.12.2015 21:43
Zapraszam :)
Mniam 20.12.2015 12:16
Z chęcią bym takie zjadła :)
Janina 20.12.2015 10:43
Lubię takie smaki;))
Babeczka35 19.12.2015 19:55
Smaczne mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak