Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skorzonera w cieście francuskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skorzonera 1 pęczek
ciasto francuskie 1 opakowanie
szynka parmeńska 6 plastrów
jarmuż 1 łodyga
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
ocet winny 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Skorzonera w cieście francuskim

Skorzonerę obrać najlepiej w rękawiczkach gumowych. Obraną włożyć do wody z octem.
Opłukać pod bieżącą wodą, włożyć do garnka zalać wodą z solą i cukrem. Ugotować do miękkości około 25 - 30 minut.
Jarmuż obgotować w lekko osolonej wodzie 5 minut. Zaraz przelać zimną wodą, pozbawić twardych łodyg.
Ciasto pokroić w paski o szerokości 2 cm.
Każdą skorzonerę owinąć szynką, listkami jarmużu i spiralnie paskami ciasta.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 185 stopni około 20 - 25 minut.
SMACZNEGO!!!!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 04.01.2017 13:38
super pomysł
adelajda 04.01.2017 10:43
W smaku jest trochę podobne do szparag .
adelajda 04.01.2017 10:40
Zapomniane warzywo ale warto spróbować .
Renata9 03.01.2017 22:56
Jeszcze nigdy takiego dania nie próbowałam, ciekawe jak smakuje
bertpvd 03.01.2017 19:45
wygląda cudownie
Bernadeta1 03.01.2017 19:42
pysznie się prezentuje, zachęca do wypróbowania
Janina 03.01.2017 17:25
Ciekawe danie;))
agnieszka214 03.01.2017 17:15
Takiego jeszcze nie próbowalam ale smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak