skórka z pomarańczy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skórka z pomarańczy z ok

    5 kg
  • woda

    1 l
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

skórki wkładamy do wrzącej wody i gotujemy ok 10 min czynnośc tą powtarzamy jeszcze 2 razy za każdym razem zmieniające wode. Przygotowujemy syrop wodę rozpuszczamy w cukrze i dodajemy pokrojone w paseczki lub kostkę skórki gotujemy jeszcze 10 min gorące przekładamy do słoików i odwracamy do góry dnem i przykrywamy ręcznikiem. Dodatek do serników

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat